Ds. G. Muilwijk

FotoIk ben geboren in een gezin van zes kinderen in Hardinxveld-Giessendam, waar ik mijn jeugd heb doorgebracht.

Op mijn 18e wilde ik graag wat met mijn geloof doen en ging toen naar een Bijbelschool in Brussel. Aan het eind van deze praktijkgerichte opleiding besloot ik verder te gaan studeren aan de protestantse theologische faculteit in Brussel. Een boeiende tijd niet alleen vanwege de studie maar ook door de kennismaking met Belgische kerken en christenen.

Tijdens het afstuderen heb ik ook enkele jaren in Austerlitz (bij Zeist) gewoond. In die tijd ging ik ’s avonds op pad voor de Gereformeerde Zendingsbond om voorlichting te geven over het zendingswerk.

In het jaar van ons huwelijk verhuisden we naar de zuidwesthoek van Friesland: Parrega. Vlak voor de pastorie zagen we de Elfstedentocht voorbij komen over de Trekvaart. We ontdekten er dat de Friezen ook gemoedelijk kunnen zijn. De taal was geen probleem. Nadat mijn vrouw Liesbeth afgestudeerd was kwam in 1991 de mogelijkheid om samen te gaan werken in de hervormde gemeente Wanneperveen- Belt-Schutsloot. Van 1996 tot 2014 woonden en werkten we in Bergentheim, waar we de komst van een nieuw orgel in de kerk meemaakten en de nieuwbouw van het verenigingsgebouw De Bo. Een bijzondere tijd.

En nu opnieuw Friesland, dit keer in Sint Annaparochie op de harde klei van Het Bildt waar ik graag meezing met het Christelijk Bildts Mannenkoor. Het is een voorrecht om als dominee een eindje met mensen te mogen meelopen waarbij mooie en moeilijke momenten elkaar afwisselen. En dit vanuit het vertrouwen dat er een Derde bij is: onze hemelse Vader die zich laat kennen door Jezus Christus.