Jeugdpastor

Hoi!pasfoto maaike

Mijn naam is Maaike van der Weij en ik woon samen met mijn man en kinderen in Tzum. Daarnaast ben ik in Sint Anne aan het werk als jeugdpastor.

Als kind en tiener heb ik met mijn ouders en broers negen jaar in Sint Anne gewoond, ik ging naar de Slotschool en naar de Ulbe. Mijn ouders waren predikant in de (nu) Gideonkerk. Toen ik vijftien was, zijn we verhuisd naar Bolsward.

Na de middelbare school ging ik theologie studeren, omdat ik meer wilde leren over wie God is. En misschien ook een beetje omdat het in de genen zit… Ik heb eerst in Kampen gestudeerd en na mijn Bachelor heb ik de Master in Leuven (België) gedaan. In Leuven zat ik in de collegebanken met studenten van over de hele wereld en dat heb ik als heel verrijkend ervaren. Tijdens mijn studie heb ik me gespecialiseerd in het jeugdwerk.

Na mijn opleiding heb ik een jaar bij het Friesch Dagblad gewerkt, als journalist bij de kerkredactie. Daarna heb ik als studentenpastor gewerkt, als jeugdwerkleider in een kerk in IJsselmuiden en een jaar als kerkelijk werker in Franeker.

En nu ben ik getrouwd met Oege Piet, een echte Tzummer, en hebben we twee kinderen: Elias en Lianne. Ik vond het geweldig om na zoveel omzwervingen weer in Fryslân te komen wonen, maar de slagroom op het toetje is natuurlijk wel dat ik terug ben bij een stukje van mijn ‘roots’ in Sint Anne!

Mijn passie in het jeugdwerk is anderen helpen te ontdekken hoeveel God van hen houdt. En in mijn werk leer ik daarin soms nog minstens zoveel van kinderen en jongeren, als zij van mij! Mijn wens is dat we samen steeds meer gaan ontdekken wie je echt bent, voor jezelf, voor je familie en vrienden, maar vooral voor God.

maaikevanderweij@pgsintannaparochie.nl